Nema života bez svetlosti!

Svetlost je:

  • glavni izvor života
  • glavni izvor energije

​Naučno-medicinski je dokazano da nedostatak svetlosti uzrokuje mnoge bolesti i mentalne poremećaje. U današnje vreme, čovek skoro 90% vremena provodi u zatvorenom prostoru, bez prirodnog osvetljenja. To je veoma rizično za naše zdravlje i dovodi do mnogobrojnih oboljenja.

Bioptron svetlost je više od toga:

  • ona aktivira rast ćelija
  • poboljšava odbrambeni sistem
  • stimuliše procese lečenja u celom organizmu

​BIOPTRON VAM POMAŽE DA OZDRAVITE
I OSTANETE ZDRAVI, DA UBRZATE IZLEČENJE I OPORAVAK.

Istorijat svetlosti

Uspešna upotreba svetlosti u medicini ima dugu istoriju. Drevne civilizacije - stari Grci, Egipćani i Arapi uvideli su važnost svetlosti za naše zdravlje i njeno blagotvorno dejstvo na čoveka.

"Helioterapija" je bila prva prirodna svetlosna terapija koja se koristila kao uspešna medicinska terapija za prevenciju i lečenje raznih oboljenja. Hipokrat, grčki naučnik, otac savremene medicine (460 - 370 god. p.n.e.) je govorio: „Vis medicatrix naturae” - „Poštuj snagu prirode koja leči”.

Dr Nils Riberg Finsen, danski lekar i dobitnik Nobelove nagrade 1903. godine

Savremena svetlosna terapija

Danski lekar Nils Riberg Finsen stvorio je 1893. god. jedan od prvih uređaja koji je mogao da proizvede tehnički sintetizovanu "sunčevu" svetlost. Prednosti tehnički sintetizovane svetlosti su očigledne: parametri kao što su intenzitet i spektar emitovane svetlosti mogu se kontrolisati. On je u periodu od 1895. do 1903. god. lečio više od 950 pacijenata sa tuberkulozom kože (lupus vulgaris) pomoću filtrirane, tehnički sintetizovane sunčeve svetlosti.

On je 1903. godine dobio Nobelovu nagradu za svoja istraživanja u oblasti svetlosne terapije i izuzetne rezultate terapije. Stoga se dr Finsen smatra osnivačem moderne svetlosne terapije.