Transplantacija kose

Maj 2016.

O autoru: Dr Rivoalan je specijalista plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije sa lekarskom praksom u Francuskoj i Monaku.

VAŽNA ULOGA BIOPTRONA PRILIKOM TRANSPLANTACIJE KOSE KOD MUŠKARACA I ŽENA

Ja sam specijalista sa međunarodnom reputacijom u oblasti monofolikularne transplantacije kose. Od 1995. godine do sada, uspešno sam izvršio transplantaciju 4.000 graftova.

Primetio sam da se najefikasniji rezultati sa BIOPTRON medicinskom svetlosnom terapijom postižu primenom posle transplantacije kose metodom mikrograftinga i PRP-a (korišćenjem krvne plazme obogaćene trombocitima).

Muška ćelavost ili muška androgenetska alopecija pogađa oko 70% muškaraca. Normalno je da oko 85% kose bude u fazi rasta a samo 10% u fazi opadanja.

Obično svakodnevno gubimo 50 do 100 vlasi kose i to nije uznemiravajuće. Pitanje je kada gubitak kose postaje važan.

Ćelavost karakteriše opadanje kose u dužem vremenskom periodu do potpune ćelavosti. Postoji nekoliko rešenja za lečenje ćelavosti, ali pre transplantacije kose potrebno je napraviti tačnu dijagnozu uzroka.
Na prvoj konsultaciji sa lekarom utvrđuje se da li je potrebna prethodna terapija i koja vrsta tranplantacije kose najviše odgovara vašim potrebama: tehnika strip transplantacije, FUE (ekstrakcija folikularnih jedinica) ili mikrografting. Iako je ćelavost nasledna i posebno pogađa muškarce, može se javiti i kod žena. Kod žena je kosa proređena po celoj glavi i obično nije toliko upadljiva, ali je podjednako zabrinjavajuća.

U mnogim slučajevima, transplantacija kose može biti neefikasna, i zato smo razvili poboljšanu proceduru sa upotrebom krvne plazme obogaćene trombocitima, posle koje se koristi BIOPTRON, koji olakšava postoperativni bol, smanjuje zapaljenje i ostale iritacije.

Ova procedura predviđa minimum 3 do 4 BIOPTRON tretmana nedeljno tokom perioda od 3 nedelje. Na ovu temu napisano je mnogo studija. Objavljeni rezultati jasno pokazuju da PRP procedura u kombinaciji sa BIOPTRON svetlošću dovodi do poboljšanja gustine kose do 40% u odnosu na PRP proceduru bez postoperativne primene BIOPTRONA.

BIOPTRON ne samo što menja kvalitet kose, već se i preporučuje u slučaju ozbiljnog gubitka kose kod žena. Kod pacijenata koji koriste BIOPTRON, posle 2 meseca smanjuje se opadanje kose i perut, a kosa postaje sjajnija.
 
Kod pacijenata koji koriste BIOPTRON, posle 2 meseca smanjuje se opadanje kose i perut, a kosa postaje sjajnija.